Antwoorden op veelgestelde vragen

VEELVULDIG GESTELDE VRAGEN

Als u op zoek bent naar zon, zee, strand, een altijd heerlijk klimaat in een gebied met gezellig vermaak en veel bezienswaardigheden, dan is het noorden van de Costa Blanca het juiste antwoord.
Ten noorden van Alicante en ten zuiden van Valencia ligt de Costa Blanca Noord, ook wel bekend als La Marina Alta. Het begint met de stad Denia en loopt via Javea, Moraira, Teulada, Benissa, Calpe, Altea, Alfaz del Pi, El Albir naar Villajoyosa. Allemaal mooie plaatsen met mooie wijken waar de vakantiehuizen verspreid liggen in de heuvels.
Met een vakantiewoning, vakantiehuis of villa heeft u uw 'eigen' vakantieverblijf om u thuis te laten voelen. En vaak goedkoper dan een hotel. Met uw partner, uw gezin of een grotere groep. U kiest voor een gemeenschappelijk zwembad voor alle gasten in de appartementen of een privé zwembad in de tuin van uw villa. U bent vrij om te doen wat u wilt. Barbecueën, samen eten of uit eten gaan. Het is gewoon je eigen adres op vakantie. Heerlijk, al die voordelen.
Vanwege de vele voordelen, voor uw plezier en voor uw veiligheid. Casas y Costa is een samenwerking tussen een aantal lokale professionele verhuurbedrijven die ervoor gekozen hebben om samen een website te onderhouden om hun volledige potentieel op een website te kunnen promoten. Bij de partners van Casas y Costa betaalt u altijd de laagst mogelijke prijs. Met honderden accommodaties bieden wij u veel keuze. Onze partners zijn thuis in de omgeving, kennen alle accommodaties door en door en zijn 24/7 in de buurt om u met alles en nog wat te helpen.  Een vakantiehuis met zwembad en tuin geeft u dat heerlijke vakantiegevoel, maar u moet er ook rekening mee houden dat het ingewikkelder is dan een hotelkamer. Er is apparatuur zoals een wasmachine, vaatwasser, televisie met schotelantenne, afstandsbedieningen, zwembad met pomp en filter, elektrische poort om toegang te krijgen tot het perceel en nog veel meer. Alles wat u nodig heeft om uw huishouden te doen en zich thuis te voelen. In het onwaarschijnlijke geval dat er iets misgaat tijdens uw verblijf, zal de lokale partner een team van specialisten tot uw beschikking hebben.
Heel eenvoudig. Neem een kijkje op deze website en kies uw vakantiehuis en kijk of het aan al uw wensen voldoet. Als het beschikbaar is, kunt u het boeken. Teken dan de huurovereenkomst en betaal de borg. Zo gemakkelijk. Maar u kunt natuurlijk ook persoonlijk contact met ons opnemen via ons webformulier of e-mail, alle gegevens staan duidelijk vermeld op onze website.
Dat is in orde, zeker. U vindt de perfecte accommodatie in overleg met een van onze medewerkers. Overigens moet de huuraanbieding en de bevestiging, ook na een telefonische boeking, altijd per e-mail worden bevestigd.
Elke accommodatie wordt op een eigen pagina beschreven. Daar ziet u ook een beschikbaarheidskalender met de bezetting. U kunt in één oogopslag zien of u er in de periode van uw vakantie gebruik van kunt maken. Als u op een begin- en einddatum klikt, ziet u direct de huurprijs met de extra service die u online kunt boeken.
Je wilt een moment hebben om te discussiëren en een verblijf vast te houden. Met een optie wordt de accommodatie enkele dagen gratis en vrijblijvend voor u vastgehouden. U heeft dan de tijd om te overleggen met familie of vrienden of om geschikte vluchten te vinden. Normaal gesproken staat uw optie voor 2 tot 3 dagen vast, afhankelijk van de bestemming.
Na reservering volgt de huurovereenkomst per e-mail. In de huurovereenkomst vindt u alle details en ook de kosten die u moet betalen.
In de regel zijn er 3 betalingsmomenten voor de reis. De aanbetaling bij de boeking, de tweede betaling enkele weken voor de startdatum en de derde betaling bij aankomst ter plaatse. De bedragen en betalingsdata staan duidelijk vermeld op het boekingsformulier.
Op de website kunt u de verschillende valuta's kiezen waarin u de prijzen wilt zien. Maar op het moment van boeken wordt alles omgerekend naar euro's. U moet er dus rekening mee houden dat de prijs in euro's bindend is.
De annuleringsvoorwaarden kunnen per partner verschillen, controleer de boekingsvoorwaarden van de partner en de bijbehorende accommodatie.
De privacywetgeving verbiedt het bekendmaken van exacte adresgegevens voordat een definitieve boeking is gemaakt. U ontvangt het adres van het vakantiehuis na betaling van de tweede betaling, enkele weken voor de startdatum.
U vindt alle informatie op de site. Het contact is zeer eenvoudig via e-mail en/of telefoon. De medewerkers van onze partners spreken verschillende talen.
Casas y Costa is gebonden aan de strenge privacywetgeving. Wij bewaren al uw gegevens voor eigen gebruik en uw datasysteem is optimaal beveiligd. Uw gegevens zijn bij ons in veilige handen.
Uw persoonlijke bezittingen zoals kleren en uw papieren. Uw appartement, huis of villa is voorzien van alle kookgerei en serviesgoed, pannen en bestek. U heeft direct een zelfstandig huishouden. Lakens, dekbedden, handdoeken en theedoeken zijn aanwezig en worden regelmatig verschoond.
Op de pagina wordt aangegeven in welke buurt en welke wijk de accommodatie zich bevindt. U ontvangt de adresgegevens pas als de reservering is bevestigd en de betaling is gedaan. Hierin staat het exacte adres en de coördinaten van de woning, zodat u met behulp van Google Maps uw accommodatie kunt vinden.
Meestal ligt de sleutel op u te wachten in een van de kantoren van de partner. Het is ook mogelijk dat de eigenaar of een medewerker direct bij de accommodatie aanwezig is om de sleutel te overhandigen en een eerste rondleiding te geven. De definitieve bevestiging zal alle nodige informatie bevatten.
In geval van vertraging kunt u direct contact opnemen met de aanbieder van uw vakantiehuis om een nieuwe afspraak te maken voor de sleuteloverdracht. Bel dus als de reis langer gaat duren. Dan houden we daar rekening mee.
Dit wordt bepaald door de eigenaar van de vakantiewoning. Op de website kunt u met het filter de accommodaties selecteren waar een huisdier is toegestaan. Indien toegestaan vragen wij u wel om alles schoon en netjes te houden. En denk aan het dierenpaspoort, alle verplichte vaccinaties en de onderhuidse chip of tatoeage voor identificatie (vraag het aan de dierenarts).
Dit is vaak het geval in het hoogseizoen. De aankomst- en vertrekdagen staan vermeld op de online beschikbaarheidskalender van elk vakantiehuis.
The employees of the partner where you rented the house are ready for you. They can be reached both by telephone and e-mail. Of course during office hours, but in case of an emergency 24/7.
Vaak (nog steeds). Maar het is gesloten voor huurders. Zorg er dus voor dat uw mobiele telefoon en smartphone in Spanje werken en geef dat nummer door als u boekt. Dan kunnen we elkaar altijd bereiken.
Als huurder bent u uiteraard aansprakelijk voor eventuele schade. Een aansprakelijkheids- en/of schadeverzekering kan worden afgesloten op het moment van de boeking. Het is belangrijk dat u eventuele schade meldt. Als er na uw vertrek schade wordt geconstateerd, wordt deze in rekening gebracht en soms afgetrokken van de borgsom. Als de schade hoger is dan de borgsom wordt u alsnog aansprakelijk gesteld. Zie de boekingsvoorwaarden voor meer informatie.
Controleer uw boekingsvoorwaarden en de extra service van de boeking, maar in de meeste gevallen is uw verblijf volledig uitgerust met al het (schone) linnengoed dat u nodig heeft voor een normaal huishouden. Mocht u iets missen, dan staat het team klaar om dit aan te vullen.
Ja, maar het is bij de huurprijs inbegrepen.
Daar moet een reden voor zijn, want je wilt een zo lang mogelijke vakantie. Neem contact op met uw lokale contactpersoon en bespreek de eventueel gewijzigde vertrekdatum. Het team kan hier dan op reageren wat betreft de schoonmaak en controle.
Zeker, de volgende huurders zullen dat waarderen. Op de dag van uw vertrek ontvangt u een e-mail met een enquête om de accommodatie te beoordelen. U kunt uw verhaal op 2 plaatsen vertellen. Eén voor de volgende huurders en de tweede voor de verhuurder en de eigenaar. Wij kijken uit naar uw ervaringen tijdens uw verblijf. Ook belangrijk om te weten hoe u onze service heeft ervaren. We lezen graag hoe de vakantie was en waar u geweest bent. Op deze manier brengen wij de volgende gasten leuke ideeën mee.
Om de verhuurder in staat te stellen de accommodatie grondig te controleren, wordt de borg uiterlijk 8 dagen na afloop van de huurperiode teruggestort.
Ontevreden, of is er iets mis? Neem dan direct contact op met uw lokale partner. Hij of zij zal uw klacht onmiddellijk behandelen. Zij zullen binnen de organisatie kijken hoe zij de klacht zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Wat eigenaren willen weten!

Als u naast de deur woont, en altijd een oogje in het zeil houdt en het zelf schoonmaakt, het beddengoed verwisselt, het zwembad onderhoudt en al het onderhoud doet, dan is dat heel eenvoudig te doen. Maar als u iets anders te doen heeft, neemt een van onze partners graag al uw zorgen over.
Onze partners zijn specialisten op dit gebied. Neem contact op met een van hen en maak een afspraak. In een persoonlijk gesprek en/of bezichtiging van de woning wordt alles besproken om tot een optimale vorm van vakantieverhuur te komen.
Casas y Costa is aangesloten bij i-Rent.net, een van de meest geavanceerde ICT-oplossingen voor vakantieverhuur. De uitgebreide know-how geeft Casas y Costa alle sterke eigenschappen van het grote bedrijf om in een kleiner gebied in te zetten.
Eigenlijk zou je de vraag moeten stellen aan al die andere eigenaren. Ons antwoord is: Onze partners richten zich op de Costa Blanca. De medewerkers zijn thuis in de omgeving, kennen de appartementen, huizen en villa's en beheren uw woning zeer zorgvuldig.
Kijk, nu komt de ervaring goed van pas. Met een matrix om een huurwaarde aan uw woning toe te kennen. Elke woning is anders. Samen met de beheerder bespreekt u de gewenste en haalbare huurinkomsten. Wilt u 100% verhuren of wilt u zelf op vakantie? Dan komt u samen tot een uitstekende oplossing.
De partner (vakantiehuismanager) is altijd ter plaatse. Als de huurders problemen of vragen hebben, zijn de medewerkers altijd beschikbaar tijdens kantooruren en, in geval van nood, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook de controle van de accommodatie is goed georganiseerd, compleet met snelle actie in geval van noodzakelijke reparaties. Deze service is ook in het voordeel van de verhuurder, want tevreden huurders komen terug als goede bekenden. Precies wat we graag samen zouden willen zien.
Casas y Costa's aanbod is zichtbaar over de hele wereld, dus surfen, kiezen en boeken is mogelijk en gemakkelijk voor miljoenen huurders, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Maar het succes van uw verhuur hangt ook af van de kwaliteit van uw vakantiehuis. Het is zeer nuttig dat de verhuurmanager u kan adviseren en u kan helpen die kwaliteit te bereiken. Samen met u vullen wij uw huurkalender in.
Nee, elke Casas y Costa partner publiceert uw woning ook op zijn eigen website, evenals op andere aangesloten internationale portalen. Het i-Rent.net reserveringssysteem maakt het mogelijk om uw woning te adverteren bij miljoenen potentiële huurders. Informatie zoals de beschikbaarheidskalender wordt automatisch de klok rond bijgewerkt.
Vervolgens geeft u de periode aan als 'eigen gebruik'. Dit doet u in uw eigen boekingsomgeving op de site. Elke eigenaar heeft een eigen pagina waar alles 24/7 wordt bijgehouden. Als eigenaar zie je de huurkalender met de reserveringen, opties en leegstaande periodes. U kunt dus zelf de periode plannen om op vakantie te gaan en te verblijven in uw eigen appartement, huis of villa.
Aan vrienden, bijvoorbeeld? Zonder compensatie of huur (of tegen minimale kosten)? Dat kan, maar dan reserveer je het als 'persoonlijk gebruik'. Voor elke extra dienst worden meestal kosten in rekening gebracht.
Als u de woning verhuurt en de accommodatie moet aanpassen aan de huidige normen (inrichting, uitrusting, renovaties en eventuele bouwkundige aanpassingen), worden de kosten apart berekend. Daarna zijn er geen extra kosten meer. Er zijn echter wel andere kosten die voor rekening van de eigenaar zijn, zoals: huis- en opstalverzekering, onroerendezaakbelasting, gemeentelijke belastingen, water en elektriciteit, kabel-tv, zwembad en tuinonderhoud.
Nee, dat is precies de reden om alles te laten regelen door een verhuurmanager. Zij nemen uw verantwoordelijkheid over, tot het moment dat wij u als eigenaar nodig hebben om belangrijke (of onverwacht noodzakelijke) beslissingen te nemen.
Samen met uw verhuurmanager spreekt u een passend betalingsschema af, gebaseerd op de gehuurde weken.

Casas y Costa